1965 was het jaar van de Beatles en The Stones, maar wat gebeurde er nog meer

4 januari – Fender wordt verkocht aan CBS voor $ 13 miljoen.
12 januari – Hullabaloo in première op NBC . De eerste show inclusief optredens van The New Christy Minstrels , komiek Woody Allen , actrice Joey Heatherton en een segment uit Londen waar Brian Epstein introduceert The Zombies en Gerry & the Pacemakers .
17 januari – De Rolling Stones -drummer Charlie Watts 'boek Ode aan een High Flying Bird , een eerbetoon aan jazz grote Charlie Parker , is gepubliceerd.
21 januari – The Animals Show 'in New York Apollo Theater is geannuleerd nadat de Amerikaanse immigratiedienst dwingt de groep naar het theater te verlaten.
The Rolling Stones en Roy Orbison reizen naar Sydney om hun Australische tour te beginnen.
23 januari – " Downtown " raakt # 1 in de Amerikaanse hitlijsten, waardoor Petula Clark de eerste Britse zangeres om de felbegeerde positie sinds de komst van bereiken The Beatles .
24 januari – The Animals verschijnen voor een tweede keer op de Ed Sullivan Show .
27 januari – Paul Simon uitzendingen op BBC ' Vijf tot tien laten zien, het bespreken van en het spelen van 13 songs, waarvan 12 op zijn mei opgenomen en augustus uitgebrachte UK-only solo album, lijkt Paul Simon Song Book .
6 februari – Donovan voert de eerste van drie optredens op de Britse tv-programma Ready, Steady, Go! Dit levert hem om een breed lezerspubliek voor de eerste keer.
12 februari – NME meldt de Beatles zal ster in een verfilming van Richard Condon roman 's een talent voor het Houden . Het verhaal gaat over een 2253-kilometer (1.400 mijl) paardenrace die plaatsvindt in het oude westen. De film is nooit gemaakt.
24 februari – The Beatles beginnen filmen met hun tweede film Help!
6 maart – The Temptations ' " My Girl “, geschreven door Smokey Robinson en Ronnie White , van Motown Records , bereikt nummer 1.
18 maart – The Rolling Stones leden Mick Jagger , Brian Jones en Bill Wyman worden beboet vijf pond voor urineren op de muur van een Londense tankstation. De band had gevraagd naar het toilet te gebruiken, maar het was niet in orde.
20 maart – De 10e Eurovisie Songfestival in Napels , Italië, is gewonnen door de 17-jarige France Gall , wat neerkomt op Luxemburg , met Serge Gainsbourg -composed " Poupée de cire, poupée de son " .
21 maart – The Supremes hebben hun vierde nummer een single, " Stop In The Name Of Love! “, Geschreven door HDH .
11 april – The New Musical Express concert poll winnaars vindt plaats met optredens van The Beatles , The Animals , The Rolling Stones , Freddie en de Dreamers , The Kinks , The Searchers , Herman's Hermits , The Anita Kerr Singers, The Moody Blues , Wayne Fontana en de Mindbenders , Donovan , Them , Cilla Black , Dusty Springfield en Tom Jones .
21 april – The Beach Boys op Shindig! het uitvoeren van hun meest recente hit, " Do You Wanna Dance? “
26 april – Leopold Stokowski voert de eerste volledige prestaties van Charles Ives ' Symphony No. 4 , meer dan tien jaar na de dood van de componist.
5 mei – Alan Price laat The Animals , tijdelijk vervangen door Mick Gallagher en permanent door Dave Rowberry .
6 mei – Keith Richards en Mick Jagger beginnen te werken aan " Satisfaction " in hun Clearwater, Florida , hotelkamer. Richards komt met de klassieke gitaar riff tijdens het spelen rond met zijn gloednieuwe Gibson “Fuzz box".
De Symfonie van de Nieuwe Wereld , de eerste raciaal geïntegreerde orkest in de Verenigde Staten, speelt zijn eerste concert, onder de oprichters dirigent Benjamin Steinberg in Carnegie Hall , New York City.
8 mei – De Britse Gemenebest komt dichterbij dan het ooit heeft of zal, om schoon schip van de Amerikaanse Hot 100 top 10, ontbreekt alleen een hit op nummer 2 in plaats van " Count Me In " van de Amerikaanse groep Gary Lewis & The Playboys .
9 mei – Bob Dylan voert de eerste van twee concerten in de Londense Royal Albert Hall , het sluiten van zijn tournee door Europa. Leden van het publiek zijn onder andere The Beatles en Donovan .
30 mei – The Animals verschijnen voor de derde keer op The Ed Sullivan Show .
juni – Producer Tom Wilson , ( Simon & Garfunkel ) legt een zware backing band op het nummer " The Sound of Silence “, zonder medeweten van Paul Simon, voor een release op 45 toeren single, en de B-kant, “We hebben Een Groovey Thing Goin'". De single zal uiteindelijk nummer 1 te bereiken over de Billboard Hot 100 op de Dag van 1966 New Year's.
De Amerikaanse muziekpers populariseren de term " folkrock “, die is in druk op zijn minst sinds de 2 november 1963, kwestie van de Billboard magazine waarin “Devil's Waitin'" door de Glencoves werd gezegd dat het een “wijd open folk hebben -Rock geluid." De term werd ook gebruikt van de “Twins" van Kingtones (7 maart, 1964), de mannen (25 juli 1964), en zelfs van Hoyt Axton. Mensen buiten de handel beginnen te merken van de term in juni 1965.
6 juni – The Supremes hebben hun vijfde opeenvolgende nummer-een single, " Back in My Arms Again , geschreven door HDH, van Motown Records.
5 juli – Maria Callas geeft haar laatste opera prestaties, Tosca in het Royal Opera House Covent Garden.
9 juli – De afgifte van de Tamil muzikale film Aayirathil Oruvan markeert het einde van de samenstellende samenwerking tussen TK Ramamoorthy en MS Viswanathan .
25 juli – Bob Dylan speelt het Newport Folk Festival , wordt uitgejouwd voor het spelen van elektrische set met The Paul Butterfield Blues Band . Joan Baez en Donovan ook spelen sets.
6 augustus – The Small Faces release " Whatcha Gonna Do About It “, hun eerste single.
The Beatles laat de soundtrack van hun tweede film Help!
14 augustus – De man en vrouw Amerikaanse pop duo Sonny & Cher verdienen hun eerste nummer één hit I Got You Babe . Het pieken op die positie in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada en Nieuw-Zeeland.
15 augustus – The Beatles spelen op Shea Stadium , de eerste rock concert zal worden gehouden in een plaats van deze omvang. Het concert ook instellen nieuwe wereld records voor het bijwonen (55,600+) en voor de inkomsten.
27 augustus – The Beatles te bezoeken Elvis Presley in zijn huis in Bel-Air. Het is de enige keer dat de band en de zanger ontmoeten.
30 september – Donovan verschijnt op Shindig! in de Verenigde Staten en speelt Buffy Sainte-Marie 's " Universal Soldier “.
15 oktober – Gitarist Jimi Hendrix tekent een driejarig contract bij Ed Chaplin , het ontvangen van $ 1 en 1% royalty op records met Curtis Knight . De overeenkomst zal later leiden tot voortdurende geschillen problemen met Hendrix en andere platenlabels.
17 oktober – The Animals verschijnen voor de vierde keer op The Ed Sullivan Show .
26 oktober – The Beatles worden benoemd leden van het Britse Rijk (MBE) door de Koningin. Aangezien het ongebruikelijk is op dit moment populaire muzikanten te worden benoemd als MBE's, een aantal eerdere ontvangers klagen en protest.
5 november – The Who hun iconische single “los My Generation " in het Verenigd Koninkrijk. Dit nummer bevat de beroemde lijn: “Ik hoop dat ik sterf voordat ik oud"
14 november – The Supremes hebben hun zesde nummer een record, " I Hear A Symphony “, voor Motown Records.
26 november – Arlo Guthrie is gearresteerd in Great Barrington, Massachusetts , voor de misdaad van rommel , gepleegd op de dag vóór ( Thanksgiving ) in de nabijgelegen stad van Stockbridge . De resulterende evenementen en avontuur zal worden vereeuwigd in het lied " Alice's Restaurant “.
3 december – The Beatles brengen hun album Rubber Soul , samen met de dubbele A-sided single " Day Tripper / We Can Work It Out “. George Harrison performance 's op de sitar op de track 'Norwegian Wood' leidt tot zijn steeds een leerling van Ravi Shankar .
The Who brengen hun debuutalbum My Generation.

ongedateerd
Toho College of Music is opgericht in Kawagoe, Saitama , Japan.
Michael Tippett is uitgenodigd als gast componist naar het muziekfestival in Aspen, Colorado . Het bezoek leidt tot grote veranderingen in zijn stijl.

This page is based on the copyrighted the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License.