Gebeurtenissen in de muziek  die afspeelde in 1972:

17 januari – Highway 51 South in Memphis, Tennessee , Verenigde Staten, wordt omgedoopt tot " Elvis Presley Boulevard."
20 januari – Het debuut van Pink Floyd ‘s Dark Side of the Moon van The Dome, Brighton, wordt gestopt door technische problemen. Dark Side of the Moon gespeeld zou worden in zijn geheel de volgende nacht, maar het zou een jaar duren voordat het album werd uitgebracht.
21 januari – Keith Richards sprongen op het podium te jammen met Chuck Berry in het Hollywood Palladium , maar wordt besteld voor het spelen te luid. Berry beweert later dat hij Keith niet herkende en zou hem niet hebben opgestart als hij dat deed.
Januari 29 -31 – De eerste Sunbury Music Festival wordt gehouden in Sunbury, Victoria . Performers zijn onder andere Billy Thorpe & The Aztecs , Wendy Saddington , Chain en The La De Das .
31 januari – Meer dan 40.000 rouwenden passeren de revue Mahalia Jackson ‘open kist s om hun eer te bewijzen in Chicago ‘ Great Salem Baptist Church s.
9 februari – Paul McCartney ‘s nieuwe band, Wings , maken hun live-debuut op de Universiteit van Nottingham in Engeland. Het is eerste openbare concert McCartney sinds The Beatles van 1966 US tour .
13 februari – Led Zeppelin concert ‘s in Singapore wordt geannuleerd als overheidsfunctionarissen hen niet zal laten uit het vliegtuig vanwege hun lange haren.
Februari 14 -18 – John Lennon en Yoko Ono co-host een hele week van The Mike Douglas Show .
15 februari – De Verenigde Staten geeft de federale copyright bescherming geluidsopnamen. Voorafgaand aan deze, waren grammofoonplaten alleen beschermd op niveau van de staat, en niet in alle staten.
19 februari – Paul McCartney ‘s single ‘ Geef Ierland terug naar de Ieren ‘(geïnspireerd door de ‘Bloody Sunday’ bloedbad in Ierland op 30 januari 1972) is verboden door de BBC . De controverse veroorzaakt door het verbod alleen maar groter populariteit van het lied en het eindigt in de Top 20 in Engeland.
Sammy Davis, Jr. maakt een gastoptreden op de tv-show All in the Family .
23 februari – Elvis en Priscilla Presley te scheiden.
29 februari – John Lennon ‘s Amerikaanse immigratie visum verloopt, het begin van zijn drie-en-een-half-jaar strijd in het land te blijven.
15 maart – Op de 14e jaarlijkse Grammy Awards , winnaars waren onder meer Carole King , Kris Kristofferson , Colin Davis , Michel LeGrand , Isaac Hayes , Julian Bream , Vladimir Horowitz , de Juilliard String Quartet en Bill Withers .
LA disc jockey Robert W. Morgan speelt Donny Osmond ‘s “Puppy Love" non-stop voor 90 minuten. De politie gebeld, maar geen arrestaties zijn gemaakt.
21 maart – Terry Knight kondigt hij is de lancering van een $ 5 miljoen rechtszaak tegen Grote Funk nieuwe manager ‘s John Eastman, een week na zijn ontslag als manager Grote Funk. Het leidt tot een reeks van pakken en contra-suits tussen Knight en de band gedurende de komende maanden.
25 maart – De 17e Eurovisie Songfestival , gehouden in de Usher Hall , Edinburgh , Schotland , wordt gewonnen door in Duitsland gevestigde Griekse zangeres Vicky Leandros , die Luxemburg met het nummer Après Toi . Het nummer wordt vervolgens in heel Europa, die is opgenomen in verschillende talen, ook in het Engels als wat er ook gebeurt .
31 maart – Official Beatles fan club sluit naar beneden.
2 april – John Lennon en Yoko Ono een persconferentie in New York . De Lennons discussiëren over hun beroep tegen de beslissing van de Amerikaanse Dienst Vreemdelingenzaken om John te deporteren.
9 april – Eerste solo concert van Valery Leontiev .
16 april – Electric Light Orchestra maken hun live-debuut op de Fox en Greyhound pub in Park Lane, Croydon, Engeland.
29 april – New York City burgemeester John Lindsay kondigt aan dat hij de ondersteuning van John Lennon en Yoko Ono in hun strijd in de Verenigde Staten te blijven.
2 mei – de Steen der Crows lead gitarist Les Harvey wordt geëlektrocuteerd op het podium tijdens een show in Swansea , Wales , door het aanraken van een slecht aangesloten microfoon. Harvey stierf in een ziekenhuis een paar uur later. Zanger van de band, Maggie Bell , oud meisje Harvey’s, werd ook opgenomen in het ziekenhuis, nadat stortte op het podium na het incident.
8 mei – Billy Preston wordt de eerste rock performer aan de kop op New York ‘s Radio City Music Hall
27 mei – De Nashville USA country muziek themapark geopend in Nashville, Tennessee .
Juni – Medeoprichter Roy Wood laat de Electric Light Orchestra line-up net als de band scoort zijn eerste hit single.
3 juni – The Rolling Stones openen hun Noord-Amerikaanse tour in Vancouver , British Columbia, Canada.
10 juni – Elvis Presley heeft de eerste van vier concerten in de Madison Square Garden in New York City. Hij verkoopt alles uit de shows in één dag.
14 juni – Simon & Garfunkel herenigen kort live uitvoeren op Madison Square Garden op een campagne voordeel voor de Democratische presidentskandidaat George McGovern . Andere artiesten zijn onder andere Peter, Paul and Mary en Dionne Warwick .
24 juli – Bobby Ramirez, drummer van Edgar Winter White Trash ‘s, is doodgeslagen in een Chicago bar strijd, naar verluidt omdat zijn haar te lang was.
5 augustus – Clive Davis tekent Aerosmith naar Columbia Records bij Max’s Kansas City in New York City.
30 augustus – John Lennon en Yoko Ono de kop van de “One to One Concert" in Madison Square Garden om verstandelijk gehandicapte kinderen ten goede komen. Elephant’s Memory , Roberta Flack , Stevie Wonder en Sha Na Na ook uit te voeren.
1 september -7 – Karlheinz Stockhausen leidt uitvoeringen van zijn werken aan de Shiraz Arts Festival , met inbegrip van Mantra , Hymnen , de hele dag prestaties van Aus den sieben Tagen en wereldpremières van twee composities uit Für Kommende Zeiten
21 september – ABC première van de nieuwe tv-serie In Concert . De eerste aflevering is voorzien van Alice Cooper .
29 september – Miles Davis onthult zijn nieuwe negenkoppige band bij het Lincoln Center Philharmonic Hall .
12 oktober – Diana Ross maakt haar acteerdebuut in de succesvolle film Lady Sings the Blues , het vergaren van haar eerste Academy Award nominatie voor Beste Actrice.
3 november – James Taylor en Carly Simon zijn getrouwd in een kleine ceremonie in Simon’s appartement in Manhattan.
12 november – 51.778 fans pakken San Diego-stadion voor een concert gepromoot door KGB-AM te zien J. Geils Band , Quicksilver Messenger Service , Foghat en Dr. Hook en de Medicine Show .
25 november – De 1e OTI Songfestival , gehouden in het Congres en tentoonstellingen Palace, Madrid , Spanje, is gewonnen door zangers Tobias en Claudia Regina, die Brazilië met het nummer Diálogo ( “Dialoog").
26 november – Familie , tour door Noord-Amerika als de warming-up act voor Elton John , spelen hun laatste concert op Amerikaanse bodem in St. Petersburg, Florida .
23 december – Grand Funk Railroad , de voltooiing van de 1972 Tour, met een uitverkochte concert in New York’s Madison Square Garden, met de opbrengst van het concert profiteren Phoenix House de Drug Rehabilitation Program, en met de show wordt gefilmd voor de ABC-TV’s “In Concert “Series, de band wordt voldaan door een rechtszaak die door hun vroegere manager, Terry Knight, die probeert om de show van de hand, een poging om hun apparatuur te grijpen blokkeren genomen. Gelukkig is een hofbevel later op de dag gegeven, waardoor het concert te laten plaatsvinden.
31 december – De eerste New Year’s Rockin’ Eve , met gastheer Dick Clark , uitgezonden op NBC (voordat hij verhuisde naar ABC) met Three Dog Night als de aanbevolen handeling. Blood, Sweat & Tears , Helen Reddy en Al Green ook uit te voeren.

This page is based on the copyrighted the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License.